Vezi cum te #fura #google

Articolul acesta vine ca un semnal de alarma pentru cei care isi gestioneaza singuri campaniile de google ads, dar poate si pentru agentiile care gestioneaza astfel de campanii si au pierdut din vedere acest aspect, sau cred poate ca functioneaza la punct si virgula sistemul #gigantului. Astfel va voi prezenta pe scurt cum am fost eu #furat de #Google.

Rulam o #campanie de #googleads #remarketing atat pentru #desktop, cat si pentru #mobil. Din placement am blocat afisarea #reclamelor in toate aplicatiile mobile si asta pentru ca intr-o singura zi am observat undeva la cateva mii de #clicuri…#chioare. Evident toate aceste clicuri si bugetul consumat l-am trecut la pierdere pentru ca nu era un #trafic care sa genereze #conversii.

Desi am blocat afisarea pe #aplicatiimobile, a doua zi supriza, l-am prins pe Google cu „matza in sac”, noi clicuri din aplicatii mobile, in special jocuri. Am sunat la suport sa vad de ce si cum se poate rezolva situatia si iar surpriza.

Rezolvare: blochezi manual fiecare aplicatie, iar daca a doua zi, a treia zi iti afiseaza iar pe alte aplicatii, asemenea le blochezi si pe alea si tot asa…hmmm..am zis pai bine, dar cu banii pe care ii consum desi am blocat din prima faza afisarea pe aplicatiile mobile…ce se intampla? Adica voi aveti o optiune care functioneaza partial, dar atunci cand e de luat bani..tot eu clientul care nu am nicio putere sunt pagubitul…Cam da, si ce poti face? Cui poti reclama? nu prea ai ce face…cel mult sa-ti versi amarul intr-o postare… iti convine bine nu, tot bine…

#neauzim cu #bune si cu #rele pana la urmatoarea #cugetare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *